El massatge sonor amb bols tibetans és part d’una coneguda teràpia mil·lenària, la qual empra les ones sonores per a sanar i atorgar pau a l’organisme. Per això, avui et comptem una mica més sobre aquesta mena de massatge, com es realitza i quins són els seus beneficis.

Fonaments

La tècnica del massatge sonor es basa en el principi de ressonància, en el qual es planteja que la vibració i freqüència dels bols és capaç de balancejar i modificar la freqüència del cos. Per a realitzar aquest tipus de teràpia el pacient ha de ficar-se al llit en una llitera amb els ulls tancats i intentar relaxar-se, mentre que l’especialista colpeja i frega amb una baqueta els bols amb la finalitat de generar sons guaridors.

De què estan fets els bols tibetans?

Els bols tibetans són instruments de meditació que van ser creats amb un aliatge de set metalls diferents: plata, or, mercuri, estany, plom, coure i ferro, forjats de manera casolana. Aquests metalls s’han emprat al llarg de la història en rituals de consciència i ritus cerimonials.
Aquests aliatges metàl·lics no es mantenen necessàriament com en un inici, ja que ara també s’empran els bols de quars o bé aliatges que conjuguin menys de set elements.

Beneficis del massatge sonor amb bols tibetans

En sortir de la sessió experimentaràs una gran pau interior, una sensació d’estar ple i en equilibri, sumat a altres beneficis.

Alguns dels principals beneficis són:

  • alliberament de les tensions musculars i nervioses,
  • potenciació d’habilitats creatives i de concentració,
  • major energia,
  • disminució o erradicació dels trastorns del somni
  • alleujament de dolors,
  • alineació de les xacres,
  • major claredat mental i serenitat.

El massatge sonor amb bols tibetans també permet alleujar l’agonia física o mental, tractar inflamacions o irritacions, alliberar l’estrès i l’ansietat, combatre l’angoixa, relaxar la ment i potenciar el sistema immunitari. En definitiva, és una tècnica única que fins i tot era practicada per monjos i que, avui dia, ajuda a milers de persones a sentir-se bé per dins i per fora.