Els coneguts bols tibetans, també anomenats bol cantador o bol tibetà, són instruments fabricats amb diferents aliatges de metalls que daten de l’època budista com a mitjà per a generar agradables sons i facilitar el procés de relaxació de la teràpia amb bols tibetans.

El budisme es va estendre amb rapidesa, consolidant-se com una religió i doctrina de caràcter mundial i que va donar a conèixer aquests meravellosos instruments que avui dia es fan servir en musicoteràpia o en els massatges vibracionals, que fan ús de la música i el so per aconseguir una sensació de benestar.
 

Tipus de bols tibetans

 
Els bols tibetans estan fabricats amb una interessant aliatge de metalls. Inicialment era una selecció de 7: or, plata, níquel, coure, zinc, antimoni i ferro. No obstant això, amb el pas el temps es van començar a elaborar bols amb aliatges de 3 metalls com el coure, bronze i ferro, i fins i tot amb cristall de quars. Aquest últim destaca per les seves increïbles propietats que potencien la vibració i la ressonància del so.

Així mateix, els bols tibetans presenten una estructura que, com el seu propi nom indica, és conca, la qual es toca per la vora i els costats amb una baqueta. Hi ha diverses tècniques per tocar i grans variacions, segons la mida del bol i la baqueta.
 

Fonaments i beneficis

 
El so dels bols tibetans representa un massatge sonor. En els seus orígens s’emprava en la curació i en la meditació dels monjos. Avui en dia, el seu ús s’ha estès per usar-los en teràpies de so, en les quals pacient s’estira en una llitera i gaudeix dels sons que generen els sons.

Els bols tibetans aconsegueixen transmetre un “so de buit”, que s’interpreta com el so de l’univers expressant, és a dir, d’allò que usualment no s’aconsegueix apreciar. Aquests són alguns dels seus grans beneficis:

  • So com a guia espiritual durant reunions o cerimònies.
  • Harmonia i ressonància ideal per a la meditació.
  • Mitjà per combatre l’estrès i reduir l’ansietat.
  • Sensació d’equilibri i alineació de les xacres.

 

Si vols experimentar els beneficis dels bols tibetans pel teu cos i la teva ment, contacta amb en Carles Galceran. Amb els sons i les vibracions dels bols tibetans ha pogut solucionar i alleujar molts problemes i símptomes que abans només amb el massatge no podia, ja que la majoria de tots els nostres problemes són emocionals.

En Carles Galceran Freixa és terapeuta manual, vibracional i massatgista terapèutic. També te una experiència de més 20 anys a la seva consulta, treballant la musculatura i tractant lesions esportives.