El massatge esportiu és un tipus de massatge que prepara els teixits del cos per a reforçar-los abans d’iniciar qualsevol esport. Per tant, prepara als músculs per a evitar lesions durant l’entrenament o la competició.

A més, aquest tipus de massatge també s’empra per a rebaixar la tensió dels músculs generada després un entrenament o per a aconseguir les exigències de l’activitat física. Es basa en una combinació de moviments de fricció i compressió que es realitzen de manera controlada sobre els músculs. Els especialistes ho consideren com una part essencial de l’entrenament ocult o invisible.

Així doncs, la finalitat del massatge esportiu és afavorir la ràpida recuperació dels músculs després de les sessions d’entrenament o la competició perquè puguin aconseguir el seu punt òptim en les successives sessions. Això permet entrenar i competir amb el mínim risc de lesions musculars.

A escala psicològica, també compleix una funció important, especialment abans i després de l’esport que es realitzi, ja que en ajudar a mantenir els músculs a to (sense fatiga o sobrecàrrega) evita que l’esportista sofreixi alts nivells d’estrès, ja que això tendeix a convertir-se en un factor negatiu que afecta el seu rendiment.

Entre els principals avantatges que ofereix el massatge esportiu trobem que:

  • Afavoreix el retorn venós: el massatge esportiu té un efecte vasodilatador sobre les venes, la qual cosa facilita la circulació de la sang des dels músculs cap al cor i evita la seva acumulació en l’àmbit muscular, la qual cosa genera pesadesa a les cames.
  • Millora l’oxigenació muscular: en rebre un massatge el múscul augmenta els seus nivells de vascularització, i això permet un major transport de sang, la qual cosa implica més oxigen i nutrients i afavoreix una recuperació més ràpida de la fatiga.
  • Afavoreix els processos d’eliminació de toxines: en millorar la circulació sanguínia del múscul milloren els processos d’eliminació de substàncies de deixalla (toxines), responsables de la formació de radicals lliures que tendeixen a provocar mal en les membranes de les cèl·lules musculars.
  • Regula la temperatura muscular: el massatge esportiu ajuda a augmentar la temperatura interna del múscul, la qual cosa ajuda a evitar contractures i sobrecàrregues.

 

En Carles Galceran ofereix un servei de massatges esportius en el tractament de la columna, problemes musculars i embenatges funcionals per solucionar un alt percentatge de problemes d’esquinços, a més del drenatge limfàtic. Contacta aqui per a més informació.