Les 7 xacres del cos són centres d’energia a través dels quals flueix la força de la vida i les nostres emocions. Aquests punts d’energia són immesurables, ja que ens influeixen tant en l’àmbit físic, mental i espiritual, per la qual cosa és fonamental que estiguin tots en perfecte equilibri per poder sentir-nos bé amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn.

 

Quines són les 7 xacres del cos?

 

Cada una de les 7 xacres influeix en una determinada zona del cos (de baix a dalt):

 1. Muladhara o xacra Arrel (color vermell), situat en l’àrea de l’os del còccix, representa les emocions més inconscients i el funcionament de la ment.
 2. Swadisthana o xacra Sacre (color taronja), situat sota l’abdomen, reflecteix la nostra connexió i capacitat d’acceptació amb els altres i viure noves experiències.
 3. Manipura o xacra del Plexe Solar (color groc), situat entre el diafragma i el va obligar, relaciona la nostra autoestima i autoconfiança per mantenir el control de la nostra vida.
 4. Anahatha o xacra de cor (color verd i rosa), relacionat amb l’amor universal, els sentiments i la pau interior. S’encarrega d’equilibrar el nostre cor, pulmons i pit.
 5. Visudda o xacra de la Gola (color blau), relacionat amb la nostra capacitat de comunicació i seguretat en un mateix.
 6. Ajna o xacra del Tercer ull (color indi), associat al coneixement, saviesa o capacitat de prendre decisions.
 7. Sahasrara o xacra de la Coronella (violeta i blanc), vinculat a la ment, mostra la nostra connexió espiritual i amor universal.

 

Exercicis per treballar cada una de les 7 xacres

 

Quan alguna de les xacres està bloquejada, totes les altres es desequilibren i també funcionen malament. Per aquest motiu és tan important mantenir-les totes equilibrades. Hi ha molts exercicis per equilibrar les teves energies. A continuació et presentem alguns senzills exercicis que pots fer des de casa:

 • Comença sobre la primera xacra (zona pelviana) i contínua en cada no d’ells fins a arribar al setè (a la coroneta). Col·loca la mà a uns 2-3 centímetres del cos, és a dir, sense arribar a tocar-lo.
 • Gira la mà en sentit contrari a les manetes del rellotge, puja per l’esquerra i baixa per la dreta formant un cercle de més o menys 20 centímetres de diàmetre.
 • Gira la mà d’aquesta manera durant 3 minuts.
 • Sacseja les teves mans amb força per alliberar energia.
 • Comença a girar la mà en sentit horari (horari: pujar per la dreta i baixar per l’esquerra), fent moviments que tinguin un mateix diàmetre i durant un temps no menor al del sentit anti horari.
 • Repeteix aquesta seqüència en cada una de les set xacres.

 

Vols recuperar el teu equilibri físic, mental i emocional en el teu cos? Els massatges terapèutics amb bols tibetans amb en Carles Galceran t’ajudaran a aconseguir canvis personals positius augmentant la teva serenitat, felicitat i claredat mental. Definitivament, notaràs la diferència.