Els xacres, o xacra, significa ‘roda’ en sànscrit per denominar els centres energètics en el cos. Aquests centres energètics no són estàtics, ja que acumulen, transformen, distribueixen i ajusten l’energia vital o Prana en el nostre organisme.

Els centres energètics són una expressió de la realitat que es presenta en un perfil més subtil que la matèria. Tots interactuem amb diferents tipus d’energia quan tenim diferents experiències i cadascuna d’elles, pot produir diferents respostes en el nostre organisme.

Els xacres s’encarreguen d’absorbir tota l’energia que rebem i la processen abans que s’assimili, l’ajusten i la sintonitzen a la freqüència vibratòria particularment òptima per a cada ésser humà. A l’entrar en el nostre cos físic, desencadena respostes fisiològiques.

En altres paraules, cada punt nodal o d’encreuament de diverses rutes de distribució energètica en l’organisme és un xacra i a les més de 72.000 carreteres, rutes o vies de l’energia es diuen Nadis, l’Ida en el canal esquerre, Pingala en el canal dret i Sushumna en l’espina dorsal.

 

Quins són els 7 xacres del cos humà?

Els xacres principals del cos humà són set i els menors són 21, amb centenars de centres terciaris, tots importants per mantenir la salut i realitzar diagnòstics previs a teràpies energètiques per la seva valuosa informació clínica. Cada un d’ells regeix una glàndula endocrina i són indicatius de com està el camp de salut:

  1. Xacra arrel, que regeix a les glàndules suprarenals.
  2. Xacra sexual, situat sota el melic, que regeix als ovaris i testicles o gònades.
  3. Xacra del plexe solar, que regeix al pàncrees.
  4. Xacra del plexe cardíac, que regeix el ritme vital per al sistema immune i és al centre de pit.
  5. Xacra laringi, que regeix a la tiroide.
  6. Xacra del tercer ull, que regeix tant a la hipòfisi com a l’hipotàlem i estan a l’entrecella.
  7. Xacra coronar, que regeix a la glàndula pineal o epífisis.

Imatge de Freepik