Els massatges esportius formen part de la rutina habitual d’un esportista per a millorar el seu rendiment. L’objectiu és preparar-lo per a la competició o ajudar-lo a recuperar teixits danyats després d’un gran esforç.

 

Tipologia de massatges esportius

L’esportista disposa de diversos tipus de massatges amb característiques ben diferenciades. Entre ells, destaquen els massatges preventius, els massatges de manteniment, els massatges abans, durant i després d’una competició. Qualsevol dels massatges té un efecte psicològic positiu per l’esportista, a més d’augmentar la seva capacitat d’entrenament, optimitzar el rendiment muscular, estimular la circulació sanguínia, prevenir lesions o ajudar a disminuir el dolor.

 

Beneficis del massatge terapèutic esportiu

El massatge terapèutic és un tipus de massatge molt adient per a tractar casos de problemes musculars i lumbàlgies i esquinçaments. És un tipus de massatge fort, però molt efectiu, que es porta a terme jugant amb el límit de resistència al dolor. Per tant, cal que el pacient intenti aguantar el màxim el dolor perquè sigui més efectiu. Els resultats es comencen a notar dos o tres dies més tard, amb una millora radical.

Cal mencionar que aquest tipus de massatge s’ha de fer abans o després de l’exercici físic. Per tant, es pot practicar el massatge eliminador o setmanal, que és profund i lent, per ajudar a eliminar les toxines produïdes en el múscul. En finalitzar el massatge, l’esportista pot arribar a millorar el seu rendiment físic entre un 50 o 60% i estar en plena forma per a iniciar la seva activitat esportiva.

Si l’objectiu és descontracturar la musculatura, s’aplicarà un massatge més relaxant, és a dir, no tan profund.

En Carles Galceran ofereix els serveis de massatge esportiu a Girona, tractaments per la columna i problemes musculars, així com embenatges funcionals per reforçar les articulacions. Contacta per a demanar cita a hores convingudes al nostre centre.