L’energia flueix a través del cos i es ramifica en diferents canals, afectant positivament els sentiments, creences, conductes i emocions. No obstant això, a vegades aquestes últimes poden bloquejar aquest flux, i en conseqüència les xacres, generant així efectes negatius sobre el cos, entre ells, la nostra disminució d’energia i vitalitat.

 

Què són les xacres?

 

D’acord amb el plantejament hinduista, les xacres són centres d’energia no quantificables presents en el cos. Les xacres es treballen en diferents teràpies de meditació i ioga, ja que l’alineació d’aquests 7 centres representa l’equilibri entre el cos i la ment, on cadascun es troba en un espai específic i posseeix una funció especial.

 

Es poden bloquejar les xacres a causa de les emocions?

 

Efectivament, hi ha emocions i sentiments que pertorben el flux d’energia i bloquegen les xacres. A continuació et presentem alguns d’ells:

  • Temor o paranoia: aquestes emocions solen causar un estat de desconnexió i desconfiança que desequilibren l’energia. Generalment sol estar associat amb l’estrès, l’ansietat i la depressió.
  • Sentiment de culpa: que sol estar acompanyat de tristesa, preocupació, frustració i remordiment, la qual cosa desencadena pensaments incontrolables i fins i tot dolors físics. Per a desbloquejar aquesta xacra, l’ideal és realitzar una teràpia vibracional per a aprendre a viure el moment en plenitud.
  • Vergonya: es tracta d’una emoció complexa, ja que sol estar associada amb la por al rebuig, la humiliació, el dubte o la inseguretat, la qual cosa en part es genera gràcies a l’excessiva autocrítica o la necessitat de complir estàndards que no són realistes.
  • Dol: es presenta com a angoixa, tristesa, negació, desesperança o impotència a causa de la defunció d’un ser estimat, la pèrdua d’un amor o l’incompliment d’una meta. Aquestes situacions afecten l’ego i es recomana tractar-les a través d’exercicis de respiració o meditació.

Les xacres també es pot veure afectats per les mentides i deshonestedat, la creació de falses realitats o mons utòpics, i l’ambició excessiva, sentiments que desencadenen la sensació de dissociació, és a dir, que no et sents com tu mateix.

Quan es tracta de xacres, es tracta d’elevar les nostres vibracions per a desbloquejar-les, equilibrar-les i enfortir-les a través de teràpies com la teràpia vibracional teràpia vibracional