Segur que alguna vegada hauràs sentit dir sobre la xacra bloquejada o ‘té un bloqueig en una xacra’. Però saps què és una xacra?, o com podem desbloquejar i activar cadascuna de les xacres?

 

Què és una xacra?

 

A manera de recordatori, dir que xacra és una roda d’energia, una esfera de llum que irradien els ganglis nerviosos centrals de la columna vertebral. Aquestes rodes han d’estar contínuament en moviment, ja que són centres d’activitat per a la recepció, assimilació i transmissió de les energies vitals.

 

Saps que la teva salut es pot veure afectada un bloqueig en una xacra?

 

Deepak Chopra es refereix a elles com a ‘punts de fusió entre la consciència i la fisiologia’.

En la filosofia Reiki, i altres teràpies curatives o alternatives, es treballa amb les 7 xacres majors, distribuïts al llarg de la nostra espina dorsal. Cadascuna té la seva missió, la seva tasca i la seva correspondència en el cos físic, emocional i espiritual.

Quan una xacra no funciona correctament, sigui per excés o defecte d’energia, es produeix un bloqueig, afectant així a les parts que regeix el cos físic, emocional o espiritual. Per exemple, si s’està deprimit, amb dolor al pit, amb sensació de pes, sense ganes arreglar-se i de sortir, de no voler veure ningú, podem deduir que alguna cosa va malament en la xacra del cor.

 

Quines són les 7 xacres?

 

1. Xacra arrel
2. Xacra sacre
3. Xacra del plexe solar
4. Xacra del cor
5. Xacra de la gola
6. Xacra del tercer ull
7. Xacra xacra corona

 

Com es produeix el bloqueig d’una xacra?

 

En general, un bloqueig es produeix a conseqüència de les experiències i valors culturals que rebem des de la infància. Alguns exemples de les causes que originen bloquejos xacrosos són:

  • Un nen físicament maltractat, aprèn a aïllar de les seves pròpies sensacions corporals.
  • El nen abandonat emocionalment es tanca al mapa de la 2a xacra (la xacra sacre o de les emocions).

La cultura nega la sexualitat, anima la submissió, i això ens obliga a bloquejar el 2n i 3r xacra. Per exemple, la tristesa per una persona que no ens correspon amorosament ens obliga a bloquejar la xacra del cor.

En definitiva, és important ajudar-nos a nosaltres mateixos per desbloquejar les xacres i evitar que ens afectin o que no ens permeti evolucionar. Per tant, si tenim en les nostres mans el Poder del Reiki, hem d’utilitzar-lo per curar i sanar-nos i, sobretot, per no seguir els mateixos patrons inculcats des de petits. En definitiva, a aprendre a escoltar-nos a nosaltres mateixos i al nostre Jo Interior.